Neprecenljive izkušnje v restavraciji Hoku, Falkensteiner Hotel & Spa Jesolo

Kot študent Visoke šole za gostinstvo in turizem Maribor (VSGT) sem že med študijem spoznal, kako ključne so praktične izkušnje za uspeh v gostinstvu. Ko sem izvedel za možnost Erasmus+ praktičnega usposabljanja, sem se nemudoma odločil, da izkoristim to priložnost. Praksa v tujini ni ponujala le poklicne rasti, ampak tudi priložnost za spoznavanje nove kulture, jezika in načinov dela. Tako sem se odpravil v Italijo, kjer sem v okviru Falkensteiner Hotel & Spa Jesolo opravljal prakso v ekskluzivni à la carte restavraciji Hoku Restaurant & Lounge Bar. Tam sem pridobil neprecenljive izkušnje v mednarodnem okolju in se preizkusil v eni izmed najbolj dinamičnih panog.

Praktično usposabljanje v restavraciji Hoku je preseglo vsa moja pričakovanja. Hoku Restaurant & Lounge Bar se ponaša s prefinjeno kulinariko, ki združuje elemente japonske in mediteranske kuhinje. Ta izziv me je zelo veselil, saj sem vedel, da bom lahko izpopolnil svoje kuharske veščine in se naučil novih tehnik, ki jih v domačem okolju nisem imel priložnosti preizkusiti.

Moje delo v Hoku je obsegalo različne naloge, od predpriprave sestavin, priprave jedi in izdaje naročil, do sodelovanja pri ustvarjanju novih jedi. Posebej zanimivo je bilo delo z eksotičnimi sestavinami, kot so sveže ribe za suši in različne začimbe, ki jih prej nisem poznal. Tempo v kuhinji je bil pogosto zelo hiter, saj je bilo treba biti natančen in pravočasen, a prav to me je najbolj navduševalo. Delo v tako dinamičnem okolju mi je pomagalo razviti občutek za hitrost in natančnost, ki sta nujna v vrhunski kulinariki.

Poleg tehničnih veščin sem pridobil tudi dragocene izkušnje o sodelovanju v mednarodni ekipi. Kuharska ekipa v Hoku je bila sestavljena iz kuharjev različnih narodnosti, kar je prineslo raznolikost pristopov k delu. Kljub začetnim jezikovnim oviram sem hitro spoznal, da je kuhinja prostor, kjer vsi govorimo skupen jezik – jezik hrane. Sodelovanje in komunikacija med nami sta bila ključna za doseganje najboljših rezultatov, še posebej pri izdaji naročil, kjer je bila usklajenost ekipe ključnega pomena.

Erasmus+ praktično usposabljanje v restavraciji Hoku, ki je del Falkensteiner Hotel & Spa Jesolo, je bila neprecenljiva izkušnja. Naučil sem se, kako deluje vrhunska à la carte restavracija, spoznal nove kuharske tehnike in se preizkusil v mednarodnem okolju. Poleg poklicne rasti sem se osebnostno razvil, izboljšal svoje jezikovne veščine ter spoznal nove ljudi, s katerimi sem ustvaril nepozabne spomine.

Matija Pišorn, restavracija Hoku, Falkensteiner Hotel & Spa Jesolo, Italija

Visited 4 times, 1 visit(s) today

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja